lørdag den 20. marts 2010

De sidste uger

Ligesom sidste gang jeg var gravid, føler jeg ekstrem trang til bare at isolere mig fra omverdenen de sidste uger inden termin. Gider ikke mange mennesker ad gangen, gider ikke snakke i telefon. Enkelte nære venner, gerne en ad gangen. Det betyder, at dagene går med at jeg tuller rundt for mig selv indtil Steffen og Anna kommer hjem.

I mandags drog jeg alligevel afsted til et arrangement med mit arbejde. Det var faktisk en rigtig spændende dag, men de fik til gengæld smittet mig med alt muligt... Så nu er Steffen, Anna og jeg alle tre syge. ØV! Så Anna skal ikke i legestue i dag.

Om ca. 10 dage jeg har forhåbentlig født, og så begynder en ny hverdag. Jeg er så spændt på det hele.

søndag den 7. marts 2010

Næste projekt!

Har besluttet mig for at lave en slags avis-holder til væggen på børneværelset. Den skal være i en masse farvet stof og være beregnet til vanter og legetøj. Har købt en masse stof med dejlige sommerfarver og glæder mig til at komme i gang.

Vi var til musik legestue i går. Det var simpelt, men børnene synes, det var fantastisk. Jeg er sikker på, at det bliver dejligt for Anna og Steffen at gå afsted til det hver lørdag.

Fantastisk med weekend!

fredag den 5. marts 2010

Så er det næsten weekend

Juhuuu så er det næsten weekend. Ugen har budt på mange hyggelige og spændende dage.

Tirsdag var jeg til et spændende foredrag på mit arbejde omkring stresshåndtering. Efterhånden synes jeg måske, at vi ved så meget om stress, at noget af det bliver banalt. Foredragsholderen var Bjarne Toftegaard. Han var gået ned med stress, og det havde taget ham 2 år at komme tilbage. Årsagen var hans arbejde og hans kones død.
Nå men det mest interessante var egentlig hans tanker omkring, hvordan vi tænker på tiden, og netop det synes jeg er meget interessant. Jeg føler mig tilfreds og lykkelig, når jeg giver mig tid til at tænke over, hvordan jeg har lyst til at bruge min tid. For alt handler vel om, hvordan vi prioriterer vores tid, hele livet igennem. Jeg prøver at stoppe op en gang i mellem og tænke over min prioritering af min tid, og gøre mig bevidst om hvorfor jeg vælger som jeg gør.

Bjarne Toftegaard har en hjemmeside : http://www.forebygstress.dk/


Resten af ugen er gået med håndarbejde. Fantastisk! Det er blevet til en næsten færdig strikket trøje til baby, en buksedragt og en nederdel til Anna. Buksedragten passer desværre overhovedet ikke. Ikke alle har krop til at gå med buksedragt.... Håber jeg kan give den til en anden, der kan få glæde af den, for den er virkelig fin og fuld af sommer!

Jagten efter de perfekte grove boller!


Min veninde og jeg jagter gode grovboller, gerne rugbrødsboller, men er enige om, at alle dem vi finder bliver tørre, nærmest inden næste morgen. Disse fiberboller er et godt alternativ.


Opskrift:

Fiberbrød med honning 14 stk.


50 g gær

1 dl byggryn (jeg bruger mellemfine byggryn)

5 dl vand

1 dl havregryn

1 æg

2 spsk rapsolie

1 spsk honning

2 tsk salt

ca. 10 dl hvedemel eller sigtet spelt



  1. Smuldr gæren i en skål. Hæld byggryn i en anden skål.

  2. Bring vandet i kog, hæld det over byggrynene, og lad blandningen køle af til den er fingervarm. Hæld byggrynblandingen over gæren og rør godt.

  3. Tilsæt havregryn, æg, olie, honning, salt og hvedemel. Ælt til dejen er smidig. Lad den hæve i 30 min.

  4. Ælt dejen let igennem. Del den i 14 stykker, som rulles ud i cirkler på et meldrysset bord. Læg dem på en bageplade og prik med en gaffel. Lad dem hæve 30 min.

  5. Bag brødene i 225 grader varm ovn (ikke varmluft) på midterste rille i ca. 12 min. Lad dem køle på en rist.

Velbekommen!


mandag den 1. marts 2010

Mandag formiddag....

Så er der en ny uge i vente. Jeg håber virkelig den bliver lidt bedre end sidste uge. Pu ha jeg havde det skidt. Og jeg har slet ikke tid til at have det skidt. Jeg har så meget, som jeg skal nå, inden jeg skal have en lille ny baby i huset. Har 100 syprojekter, venindeaftaler og så måske også nogle obligatoriske oprydningsprojekter.


Anna var glad her til morgen og Hola fik lov til at spise morgenmad sammen med os.